به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلامآباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.
هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایهگذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکتهای تجاری، سرمایهگذاری مرتبط با حوزههای انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.
سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام میشود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.
علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایهگذاری در پاکستان و ترغیب شرکتهای بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصتهای سرمایهگذاری عربستان در پاکستان صورت میگیرد.
روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیهای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرفهای سعودی خود پیرامون سرمایهگذاری و اجرای پروژههای مشترک مذاکرات کنند.
وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندیها و ظرفیتهای متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایهگذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.
ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلامآباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.
در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایهگذاریهای مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.
سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایهگذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایهگذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایهگذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.
نظر شما